Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki sobie pustak do kawy
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 93
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 157
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1126
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 536
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 93
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 157
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1126
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 536
Składniki
Jajka i cukier ubijamy mikserem około 8 minut . Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do masy jajecznej wraz z sokiem z cytryny i aromatem. Delikatnie wymieszać. W międzyczasie masło roztopić w garnuszku, wrzące wlać do ciasta, wymieszać szpatułką tylko do dokładnego połączenia się składników. Ciasto przelać do formy. Formę wcześniej wysmarować masłem i posypać zmielonymi migdałami.
Piec w temperaturze 170ºC przez około 50 – 60 minut do suchego patyczka. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem lub ozdobić według uznania.