Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek owocowy z kruszonką"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1750
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 40
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1750
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 40
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Składniki
Mleko podgrzej. Drożdże wymieszaj z 1/4 szkl. letniego mleka, łyżeczką cukru i 2 łyżkami mąki. Odstaw na 20 minut. Zaczyn połącz z 1/2 kostki masła i resztą składników na ciasto. Zagnieć, przykryj, odstaw na godzinę.
Szybko zagnieć na kruszonkę. Schłodź ją. Owoce opłucz, osusz. Jagody wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Blachę posmaruj łyżką masła. Spód wylep 1/4 ciasta, posyp jagodami.
Resztę ciasta grubo rozwałkuj. Plackiem przykryj jagody. Wierzch posyp malinami i kruszonką. Ciasto piecz 50 min w temp. 180 st.
Jedna porcja zawiera:280 kcal
Ile pracy to wymaga:YYYYŹródło: Tina