Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne w wersji oryginalnej dodatkowo jest jeszcze z jagodami
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 59
Polecam.
Odsłon: 74
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 59
Polecam.
Odsłon: 74
Składniki
Masło zmiksować z cukrem na gładką masę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą. Do utartego masła dodać pojedynczo jajka, a następnie mąkę i mleko, nadal miksować.
do wyłożonej papierem formy (27 x 34 cm) przełożyć ciasto i przez 25 min piec w piekarniku (180 st), zagnieść kruszonkę z podanych składników i wstawić ją do lodówki
po wyjęciu ciasta z piekarnika rozłożyć na wierzchu morele i łyżką ponakładać kleksy z serka, posypać kruszonką, wstawić znów do piekarnika i dalej zapiekać przez 25 min.
oryginalny przepis : http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2009/07/letnie-ciasto-z-jagodami-morelami-i.html