Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek marcepanowy"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 232
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 232
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Owoce oczyść, opłucz, porzeczki oderwij od gałązek. Marcepan pokrój w kosteczkę. Śmietanę wlej do miseczki. Dodaj cukier i cukier waniliowy, lekko ubij. Następnie wbij jajka. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia, wsyp do masy śmietanowej. Zmiksuj. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Posyp je kostkami marcepanu, po czym wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175oC.
Po 10 minutach placek wysuń. Posyp owocami. Piecz dalej 25–30 minut. Ciasto wystudź i posyp grubym cukrem.
60 min; Porcja: 220 kcal; Cena porcji: 0,85 zł;Źródło: Naj