Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek makowy z gruszkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,20 zł
<strong>Przepis przysłała Marta Pedo z Kroczyna</strong>
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Masło stop, ostudź. Mąkę wymieszaj z makiem i proszkiem do pieczenia. Wsyp do piany, wlej masło, skrop olejkiem, wymieszaj. Gruszki obierz, pokrój w ósemki, wytnij gniazda nasienne. Skrop sokiem z cytryny.
Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, wyrównaj, na wierzchu ułóż gruszki. Piecz 40 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie