Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1276
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1276
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
Zmieszac mąke z proszkiem do pieczenia,dodac maslo i posiekac nozem,a nastepnie dodac zoltka,cukier i cukier waniliowy.Zagniesc ciasto.Przygotowac mase.Cukier,smietane i wiorki kokosowe wlozyc do rondelka i gotowac na malym ogniu przez 10 min.Ubic bialka i domieszac do ostudzonej masy.Ciasto podzielic na dwie czesci i rozwalkowac.Jedną czesc rozlozyc na wysmarowanej tluszczem blasze,na niej rozsmarowac mase,kokosową i przykryc drugim plackiem.Piec w temp 190 stopni do zezlocenia ciasta przez ok 40 min.