Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek jogurtowo-cytrynowy"
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Składniki
Żółtka utrzeć z połową cukru. Cały czas ucierając, stopniowo wlać olej i jogurt, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubić białka i dodać do ciasta. Całość ostrożnie wymieszać. Masą napełnić natłuszczoną wcześniej formę. Piec 25 minut w temperaturze 180°C.
Z cytryny wycisnąć sok, wymieszać ze szklanką wody. Dodać resztę cukru, gotować 15 minut. Przestudzić, nasączyć ciasto. Przygotować lukier według przepisu na opakowaniu, posmarować placek, ozdobić kawałkami pomarańczy i limonki.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium