Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek dyniowy na kruchym spodzie"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1752
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1752
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Zimne masło posiekać z mąką, dodać żółtka, cukier puder, szczyptę soli i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto. Następnie schłodzić je, najlepiej wstawiając do lodówki na ok. 30 minut.
Wszystkie farszu dyniowego (oprócz mleka!) ubijać mikserem aż do puszystości. Na końcu dodać mleko i w dalszym ciągu ubijać przez kilka minut.
Ciastem wylepić natłuszczoną formę do tarty (z brzegami). Farsz wylać na ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika (200o). Piec na złoty kolor przez ok. 40-50 minut. Potem studzić, najlepiej przez całą noc.
ok. 55 minut
<strong>Superrada</strong>
Przygotowując farsz dyniowy, możesz dosypać do niego dwie łyżeczki kakao. Efekt będzie doskonały: placek zmieni kolor i nabierze czekoladowego smaku oraz zapachu!Źródło: Twoje Imperium