Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na dobry placek.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 217
Polecam.
Odsłon: 709
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36173
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 367
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 217
Polecam.
Odsłon: 709
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36173
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 367
Składniki
Wykonanie masy: Z cukru ugotować gęsty syrop dodając niewiele wody, wrzucić owoce , trochę podsmażyć i ostudzić. Wykonanie ciasta drożdżowego: Przygotować normalne ciasto drożdżowe. Po wyrośnięciu podzielić je na dwie części i jedną wyłożyć na blaszce posmarowanej tłuszczem. Wyłożyć przygotowane owoce , przykryć drugą częścią ciasta i pozostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podrośnie posmarować rozmąconym jajkiem lub mlekiem i posypać migdałami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.