Piszinger w niesamowitej wersji

Piszinger w niesamowitej wersji
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: SlodkiBlog
Połączenie dwóch rodzajów nadzienia, które daje idealny balas między słodyczą a lekką kwasowością

Składniki

  • opakowanie kwadratowych wafli (5 sztuk)
  • 100 g miękkiego masła
  • 1 puszka masy krówkowej o smaku kakaowym 460 g
  • ok. 200 g powideł śliwkowych

Przygotowanie

  1. Miękkie masło ubij mikserem na puch
    Dodaj masę krówkową i dokładnie połącz
    Podziel masę na trzy części
    Posmaruj pierwszy i drugi wafel masą krówkową
    Trzeci wafel posmaruj powidłami
    Czwarty ponownie masą krówkową
    Gotowe wafle owiń folią spożywczą lub aluminiową
    Obciąż ciężką deską lub innym naczyniem
    Wstaw do lodówki na kilka godzin
    Po tym czasie pokrój i podawaj

Składniki
  • opakowanie kwadratowych wafli (5 sztuk)
  • 100 g miękkiego masła
  • 1 puszka masy krówkowej o smaku kakaowym 460 g
  • ok. 200 g powideł śliwkowych
Składniki