Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "„Pisklaki” z zielonym groszkiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia
Jajka ugotuj na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki octu (dzięki temu nie popękają). Ostudź, obierz. Nożykiem wytnij zygzak wokół górnej części jajek, wierzchy zdejmij. Delikatnie wyciągnij żółtka.
Zielony groszek gotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź, ostudź. Zmiksuj z żółtkami i majonezem na gładką masę. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Masę groszkową włóż do szprycy lub rękawa cukierniczego, wyciśnij dekoracyjne rozetki w miejsca po żółtkach. Przykryj odciętymi wierzchami białek. Jajka udekoruj, tworząc oczka z ziaren pieprzu i dzióbki z kawałka czerwonej papryki.
<strong>Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 2, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie