Pinacolada

Pinacolada
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: remix164
Bradzo pyszny i łatwy w wykonaniu;P

Składniki

  • Biszkopt:
  • duże jajka, 5 szt.
  • cukier, 1 szkl.
  • mąka, 1 szkl.
  • proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki
  • Masa:
  • ananas w plastrach lub brzoskwinie, puszka
  • budyń śmietankowy, 1/2 opakowania
  • margaryna, 1 kostka
  • Pianka kokosowa:
  • białka, 4 szt.
  • wiórka kokosowe, 20 dag
  • tłuszcz i bułka tarta do formy

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem. Mieszamy z żółtkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia. Wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy (25x40 cm). Pieczemy 20 minut w 170 st.C.

  2. Robimy masę: Ananasa osączamy i kroimy w małe kawałki. Syrop uzupełniamy wodą, aby uzyskać 250 ml płynu. Mieszamy z budyniem, 1 łyżką cukru i łyżką mąki. Zagotowujemy. Studzimy. Margarynę ucieramy, dodając stopniowo budyń. Mieszamy z ananasami.

  3. Pianka kokosowa: Białka ubijamy ze szklanką cukru na sztywną pianę i mieszamy z wiórkami. Wkładamy do formy 25x40 cm i pieczemy 20 minut w temp. 170 st.C, aż sie zrumieni.

  4. Na biszkopt wykładamy masę budyniową, przykrywamy pianką kokosową.

Komentarze do przepisu (11)

Joasia2 11 kwietnia 2011
Robię takie ciasto, tylko u mnie nazywa się ono Ananasowiec... Jest rewelacyjne i bardzo proste w wykonaniu. Znika... Czytaj całość »
Robię takie ciasto, tylko u mnie nazywa się ono Ananasowiec... Jest rewelacyjne i bardzo proste w wykonaniu. Znika z talerzy w szybkim tempie
lena79 11 kwietnia 2011
kolejne moje ciasto do wypieków świątecznych
olcia35 11 kwietnia 2011
do ulubionych:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Biszkopt:
  • duże jajka, 5 szt.
  • cukier, 1 szkl.
  • mąka, 1 szkl.
  • proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki
  • Masa:
  • ananas w plastrach lub brzoskwinie, puszka
  • budyń śmietankowy, 1/2 opakowania
  • margaryna, 1 kostka
  • Pianka kokosowa:
  • białka, 4 szt.
  • wiórka kokosowe, 20 dag
  • tłuszcz i bułka tarta do formy
Składniki