Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Składniki
4 porcje • : 10 min • gotowanie: 25 min • 230 kcal/porcja • 3 zł/porcja
Pokrój warzywa. Podsmaż na oleju paprykę i marchewki. Zalej bulionem, dodaj kaszę. Zmniejsz ogień, duś pod przykryciem ok. 25 minut (aż kasza zmięknie). Na 5 minut przed końcem duszenia dodaj imbir, cebule dymki, groszek cukrowy. Przypraw do smaku.
Tuż przed podaniem dodaj śmietanę. Na talerzach posyp startym serem.Źródło: Olivia