Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 38
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 38
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Większe pokrój na ćwiartki (tak, by wszystkie miały podobną wielkość). Nie obieraj ich ze skórki! Ziemniaki wrzuć do dużej miski. Wymieszaj je z olejem i wszystkimi przyprawami. Na końcu posyp parmezanem i posól.
Piekarnik rozgrzej do 180oC. Blaszkę wyłóż pergaminem. Kawałki ziemniaków rozłóż na blaszce i piecz ok. 50-60 minut. Przemieszaj w trakcie pieczenia.
Podawaj z kleksem śmietany, posypane serem, z ćwiartkami pomidorów skropionych oliwą i udekorowanych gałązką rozmarynu.Źródło: Naj