Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantna sałatka śledziowa"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Sałatę lodową podziel na liście. Opłucz je starannie pod bieżącą wodą, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku. Porwij na kawałki. Obraną marchewkę pokrój nożem szczelinowym w podłużne cienkie wstążki.
Czerwone cebule obierz, pokrój w cieniutkie krążki. Opłucz i osusz dymki. Posiekaj białe i zielone części. Filety osącz z octowej zalewy, pokrój na mniejsze kawałki. Przygotuj sos. Utrzyj oliwę z łyżką musztardy i odrobiną soku wyciśniętego z cytryny. Sos dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Śledzie wymieszaj z marchewką, sałatą, czerwoną cebulą i dymką. Rozłóż na półmisku, skrop sosem. Udekoruj listkami natki.
Porcja – 220 kcal, cena 1,60 zł, 6 porcji , czas ok. 20 min;Źródło: Świat kobiety