Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo serdecznie zapraszam na ten przepis. Cudnie wyglada, świetnie smakuje. Na każda okazje idealna.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3561
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 805
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3561
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 805
Składniki
Przygotować blachę 25/35 cm. Olej, woda, cukier i kakao- podgrzać do rozpuszczenia cukru i wymieszania składników. Zdjąć z ognia i ostudzić.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywna pianę, pod koniec dodawać cukier. Dodać żółtka i ubić razem. Kolejno dodać suche składniki (mąka, proszek, soda) dokładnie wymieszać. Na koniec dodać naszą rozpuszczoną mieszankę i wymieszać. Blachę wyłożyć papierem. Piec 40-45 min w 180 stopniach
Następnie biszkopt wystudzony przekroić na 2 części.
Składniki na krem wymieszać dokładnie- dodać wiśnie.
Wyłożyć dzem wiśniowy na jeden blat biszkoptu , następnie krem. Przykryć kolejnym Włożyć do lodówki- na ok godzinę.
Czekoladę z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej. Wyłożyć na wierzch ciasta. W czekoladzie zamoczyć wiśnie i wyłożyć na każdy kawałek ciasta.
Jeżeli macie wiśnie z kompotu to: 500g wiśni, 250ml rumu. Wiśnie i alkohol podgrzać do wrzenia. Zdjąć z ognia i odstawić aż cały alkohol wsiąknie w wiśnie. Można trochę rumu dodać do masy