Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierożki makowe z rumem"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1552
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 64
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1552
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 64
Składniki
Masa: zagotuj 50 ml wody i rum, włóż mak. Dodaj cukier, rodzynki, białko, cynamon. Podgrzej, dodaj dżem i masło. Mieszaj na małym ogniu, aż masa będzie jednolita. Wsyp posiekane orzechy. Ostudź.
Ciasto: utrzyj masło z cukrem i miodem. Dodaj mąkę, proszek, sodę, jajka, ziarenka wyskrobane z wanilii. Wyrób, włóż do lodówki na godzinę.
Rozwałkuj na grubość pół centymetra. Szklanką wytnij kółka. Nakładaj masę, zlepiaj pierożki. Piecz ok. 25 minut w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie