Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te pierożki dostałam od mojej cioci. Pierożki szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Polane śmietaną i oprószone cukrem smakują rewelacyjnie. Rodzince bardzo smakowały.
miska, wałek szklanka lub przyrząd do pierogów, garnek ,
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Składniki
Sposób przygotowania pierożków. Umyty i oczyszczony rabarbar kroimy na małe kawałki. Mąkę wsypujemy do miski dodajemy jajka, sól, olej oraz ciepłą wodą wymieszać zagniatając gładkie , jednolite ciasto. Ciasto rozwałkować , szklanką lub przyrządem do pierogów wycinać kółka. Na każde kółko nakładać porcję rabarbaru posypać delikatnie cukrem. Lepić pierogi dobrze zlepiając brzegi. Wkładać porcjami na gotującą wodę i gotować 5 min od wypłynięcia nad powierzchnię wody. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane śmietaną , posypane cukrem. SMACZNEGO
Pierogi przygotowane do gotowania.