Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z kapustą"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 86
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 819
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 86
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 819
Składniki
Cebule obieram, siekam, podsmażam na smalcu na złoty kolor. Dodaję kapustę, smażę na małym ogniu kilka minut. Mieszam z przyprawami, odstawiam, by farsz lekko przestygł.
2 Do mąki wbijam żółtka, dodaję sól i dolewam tyle ciepłej wody, by ciasto odklejało się od rąk. Wyrabiam je, rozwałkowuję na cienki placek. Wycinam w nim kółka. Na każde nakładam farsz i zlepiam brzegi.
Pierogi gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy ok. 5 minut.
Pierogi okraszam prażoną albo podsmażoną cebulą.
Karolina Bojaczuk z Łukowa
70 min • Porcja ok. 210 kcal • Koszt porcji 90 gr • Przepis na 8 porcjiŹródło: Kobieta i życie