Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z grzybami i kapustą"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 323
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 8
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 323
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 8
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Składniki
Do mąki wbić żółtko, dodać wodę i odrobinę soli. Zagnieść ciasto, owinąć w folię i schować do lodówki co najmniej na 2 godziny.
Grzyby namoczyć i ugotować do miękkości w tej samej wodzie. Ostudzić, posiekać. Kapustę ugotować osobno, odcisnąć, pokroić. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Dodać grzyby i kapustę, wymieszać i podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkować cienko, wykrawać krążki. Na każdy nałożyć porcję farszu i dokładnie skleić brzegi. Gotować w osolonej wodzie około 3 minut od wypłynięcia.Źródło: Twoje Imperium