Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernikowe choineczki"
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 137
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9983
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 137
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9983
Składniki
Miód, olej i cukier starannie wymieszać, podgrzewać w rondlu na małym ogniu, cały czas mieszając, aż się połączą. Słodką masę lekko ostudzić.
Następnie dodać czekoladę i powoli rozpuścić ją w masie. Następnie dodać orzechy, przyprawy i jajka. Wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie dokładnie wymieszać i wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec ok. 45 minut w temp. 180oC.
Z zimnego ciasta wycinać gwiazdki różnej wielkości. Sklejać je podgrzaną konfiturą morelową, formując choinkę.Źródło: Twoje Imperium