Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na piernikową Babkę.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Wykonanie: Do rondelka wlać miód, dodać masło, cukier i zagotować na wolnym ogniu. Następnie ostudzić, wsypać mąkę, przyprawę do piernika, wbić jajka i wlać mleko wymieszane z sodą oczyszczoną. Dokładnie wymieszać, przełożyć do garnka, przykryć ściereczką, obwiązać nitką i wstawić do lodówki na dwa tygodnie. Po upływie dwóch tygodni, przelać do przygotowanej foremki z kominem. Piec w temperaturze 170 stopni około godziny. Ciasto musimy przygotować dwa tygodnie przed nadchodzącymi świętami.