Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wilgotny piernik z dżemem z czarnej porzeczki /lub wiśni/,suszonymi śliwkami i jabłkiem. Można go polukrować, polać polewą czekoladową albo zwyczajnie posypać cukrem pudrem.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 195
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 195
Składniki
Jajka ubijamy z dodatkiem cukru na puszystą pianę. Następnie ciągle ubijając powoli wlewamy olej. Mąkę przesiewamy z kakao, dodajemy cynamon, przyprawę do piernika i sodę. Mieszankę suchych produktów dodajemy porcjami do ubijanych jajek na przemian z dżemem i mlekiem /o temperaturze pokojowej/. Kiedy już dodamy powyższe produkty dodajemy pokrojone śliwki i obrane, również pokrojone w kostkę jabłko. Delikatnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy do babki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy "do suchego patyczka" ok. 60 min.