Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam przepis od znajomej i postanowiłam go wypróbować. Ciasto wyszło rewelacyjne, pulchniutkie i smaczne. Zajadała się nim cała rodzina.
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1328
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5135
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 202
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 316
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1328
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5135
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 202
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 316
Składniki
Rozdzielić białko od żółtek. Białka ubić na sztywno.
Do żółtek dodać cukier – utrzeć, potem masło, następnie miód.
Po utarciu stopniowo dodawać mleka, potem sztywne białko, wreszcie zmieszaną z sodą mąkę. Na końcu kakao, przyprawę i bakalie.
Piec w temp. 150C, po wyrośnięciu zwiększyć temperaturę. Po 35 min sprawdzić patyczkiem stan ciasta.
U mnie ciasta wyszło na dwie małe blaszki, początkowo wydawało mi się, że na dwie jest go za mało ale ciasto rośnie w czasie pieczenia i robi się wysokie więc na jedną małą blaszkę jest go stanowczo za dużo. SMACZNEGO:)