Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciasto w sam raz do popołudniowej kawki
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 139
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22766
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 5245
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 139
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22766
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 5245
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo po 1 żółtku, ucierać. Dodawać porcjami miód, mąkę wymieszaną z kakao, przyprawą do piernika i sodą. Dodać śmietanę. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać delikatnie z ciastem. Całość wyłożyć do formy. Piec około 1 godzinę w temperaturze 165 stopni, do tzw. suchego patyczka. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół, posmarować powidłami i przykryć druga połową. Z czekolady, masła i mleka zagotować polewę. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto.