Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać miód, gorący napar z kawy ( po kolei) (napewno z jajkami nic sie nie stanie dzięki miodkowi). Dodać mąkę. olej, przyprawę piernikową, ubitą sztywną pianę z białek i sodę.
Dokładnie wyrobić i wyłożyc do formy. Po upieczeniu można polac lukrem, przełożyć marmoladą jabłkową.. .z tą smakuje najlepiej.