Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 70
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 70
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Składniki
W misce przesiewamy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika oraz kakao. W osobnej misce miksujemy jajka z cukrem. Cukier dodajemy partiami i po każdym dodaniu chwilę miksujemy. Kolejno dodajemy partiami mleko, na przemian z przesianą mąką. Dodajemy wolnym strumieniem olej oraz miód. Na koniec dodajemy powidła, krótko miksujemy. Całość przelewamy do keksówki o długości 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piernik wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 1h lub do tzw. suchego patyczka. Gotowy oblać polewą czekoladową. Smacznego!