Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki do zrobienia piernik, bardzo miękki i puszysty
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 36
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 958
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 36
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 958
Składniki
Białka ubić z solą na sztywno, odstawic. żółtka ubić z cukrem następnie dodawać na przemian olej , gorącą kawę,miód.
Mąkę wymieszać razem z sodą i przyprawą do piernika a następnie dodać do płynnej masy, wymieszać i dodać pianę z białek i delikatnie polaczyc. Tortownicę wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą.
Piec w 180 stopniach ok godziny. Porcja na tortownicę, na dużą blachę trzeba zrobić podwójną porcję
Można dodać bakalie do masy orzechy, można przekroić i posmarować dzemem i masą jak kto chce