PIERNIK

Przepis dnia 2009-12-21
PIERNIK
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: BOZENA14245
Smaczne ciacho do kawy..

Składniki

Przygotowanie

  1. Margarynę , cukier,śmietanę i miód zagotować.Dodać przyprawy do pierników, mąkę , wymieszać.Odstawić do ostygnięcia.Do zimnej masy dodać żółtka, sodę rozpuszczoną w odrobinie wody i wymieszać, dodać ubite białka, delikatnie wymieszać i wylać na dużą blachę. Piec okolo godziny w temperaturze 190stopni. Po upieczeniu polać polewą. Smacznego..

Komentarze do przepisu (6)

Mole3 25 listopada 2009
Hmm, już czuję ten charakterystyczny, piernikowy aromat. :) Proszę napisać, na jaką blaszkę ta porcja. Pozdrawiam.
BOZENA14245 26 listopada 2009
Ja piekłam w blaszce 35cm/24cm.
Mateusz15 06 grudnia 2009
Wygląda bardzo ładnie. Chyba się skuszę ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki