Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To popularne ,aromatyczne ciasto idealne do herbaty.
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 55
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 95
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 55
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 95
Składniki
Do rondelka włożyć masło i miód roztopić.Odstawić do wystudzenia.
Mąkę przesiać połączyć z proszkiem do pieczenia ,przyprawą do piernika i kakao.
Jaja utrzeć na puszysto z cukrem.Ucierając dodawać naprzemiennie składniki sypkie , mleko a na koniec roztopione masło z miodem.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.Blaszkę podłużną wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać przygotowane ciasto.
Wstawić do piekarnika i piec 40 min. lub do suchego patyczka.
Wystudzone ciasto przekroić na połowę posmarować powidłami, przykryć drugą połową.Śmietankę podgrzać dodać pokruszoną czekoladę , podgrzewać do połączenia składników.Polewą pokryć przygotowane ciasto.