Piernik

Przepis dnia 2008-12-12
Piernik
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: jaolowiecki
prosty,szybki i zawsze sie udaje

Składniki

Przygotowanie

  1. Ucieram maslo z cukrem i miodem robotem elektrycznym.Dodaje po koleji jajka dalej ucierajac.Nastepnie make wymieszana z proszkiem do pieczenia ,kakao, przyprawami na przemian z mlekiem.Na koncu dodaje orzechy albo migdaly.Ciasto nakladam do foremki posmarowanej maslem i wysypanej bulka tarta.Pieke 40 min. w piekarniku 200°C(albo termoobieg 170°C)Upieczony piernik posmarowalam rozpuszczona w kapieli wodnej czekolada.Mozna go przelozyc powidlami.

Komentarze do przepisu (8)

KonstaGangsta 08 grudnia 2008
mozna tez prościej:D kupic taki w pudełku za 4 zl i też wyjdzie :P
pumcia 13 grudnia 2008
Racja,najlepszy Piernik Ketrzynski
Elizabeta 22 grudnia 2008
Pumcia - to ty nie wiesz, że mleko skondensowane gotuje siÄ
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki