Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki zyskały wiele pochlebnych recenzji na blogu autorki. Postanowiłam wypróbować przepis. Co prawda lekko go zmodyfikowałam. Po upieczeniu były mięciutkie, potem lekko stwardniały. Ogólnie przepis uważam za świetny. Moja rodzina pierniczki bardzo chwali.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 83
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 20
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 15
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 83
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 20
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 15
Składniki
Skórkę pomarańczową drobno posiekać.Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać miękkie masło, jajko, cukier puder, miód i skórkę pomarańczową. Ciasto zagnieść i dać do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na stolnicy na 0,5 cm. Wykrawać pierniczki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 10-12 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posmarować lukrem. Można też oczywiście dodać jakieś ozdoby.