Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Początek grudnia to najlepszy czas, aby zrobić pierniczki dojrzewające. Tak właśnie przygotowywały je nasze babcie. Kiedy będą leżakować w puszce, zmiękną i staną się wyjątkowo delikatne. Do dekorowania koniecznie zaproście dzieci. W końcu pierniczki dojrzewające powinny nie tylko doskonale smakować, ale również wyjątkowo się prezentować. Jeśli przewleczecie przez nie nitkę, będziecie mogli powiesić je na choinkę.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1031
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 122
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1031
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 122
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Miód podgrzej i odstaw. Jajka ubij z cukrem i stopniowo dodawaj olej. Na koniec dodaj miód i lekko zmiksuj. Do miski wsyp mąkę, sól, kakao, sodę i przyprawę. Wymieszaj.
Dodaj masę jajeczną i znów wymieszaj. Zagnieć ciasto, musi być elastyczne. W razie potrzeby dodaj mąki. Miskę z ciastem przykryj szczelnie folią i odstaw na tydzień w chłodne miejsce (może być do lodówki).
Po tygodniu wałkuj ciasto po kawałkach i wykrawaj ciasteczka. Każdą blachę piecz ok. 8 minut w temperaturze 180 stopni (góra-dół). Ostudź, udekoruj i przechowuj w puszce przez minimum tydzień, aby zmiękły.