Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierniczki przepis na ok.173 sztuki:)
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 168
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 168
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Składniki
Wszystkie składniki suche mieszamy łyżką w dużej misce
Margarynę z miodem roztapiamy na małym ogniu i pozastawiamy do ostygnięcia
Kiedy miód i margaryna nie są już gorące wrzucamy do środka jajka i mieszamy
Łączymy suche i mokre składniki.
Wyrabiamy ciasto rękami lub stojącym mikserem.
Gotowe ciasto wałkujemy na grubość kilku milimetrów, podsypując w razie potrzeby mąką.
Nastawiamy piekarnik na temperaturę ok.160-180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy na nią wykrojone foremkami pierniki.
Pierniki pieczemy około 5 -7 minut aż będą rumiane Smacznego!!!:)
Gotowe pierniczki można udekorować lukrem lub gorzką czekoladą