Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł czas na aromatycznie i pyszne pierniczki. Uwielbiam jak w domu unosi się zapach pierników, to znak, że święta już tuż. W weekend przy pomocy moich znajomych powstały właśnie te cuda:) Nie będę dużo pisać, zapraszam od razu po przepis:)
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 51
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 51
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Miód, margarynę i cukier podgrzewać do rozpuszczenia się składników, wystudzić. Do osobnej miski wrzucić resztą składników, wlać ostygnięte wcześniej rozpuszczone składniki i dobrze wyrobić ciasto. Ciasto wałkować na max 2-3 mm. Wykrawać ciasteczka za pomocą foremek i piec w temp. 170 ºC, przez około 12 minut.