Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchutkie ciasteczka o smaku piernika i wspaniałym zapachu. Można zawiesić je na choinkę lub udekorować świąteczny stół. Łakome nie tylko dla dzieci. Polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 80
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1291
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1052
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 88
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 80
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1291
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1052
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 88
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie zagnieść na plastyczną masę i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Stolnicę podsypać niewielką ilością mąki i po kawałku rozwałkować ciasto na grubość maksymalnie 5 mm. Przy wałkowaniu trzeba uważać, aby ciasto nie rozrywało się.
Foremkami o różnych kształtach wykrawać ciasteczka i układać na papierze do pieczenia. Wstawić do piekarnika i piec w tem.180 st.C przez ok. 10 minut.
Wystudzone ciasteczka można udekorować polewą z białej czekolady lub lukrem. Życzę SMACZNEGO!