Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i wyjątkowo smaczne. Wielką zaletą tych pierniczków jest to, ze można je upiec nawet dzień przed Świętami i będą mięciutkie. Moje dzieciaki je uwielbiają.
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 44
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1698
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 44
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1698
Składniki
Masło siekamy z mąką. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Zostawiamy na noc w lodówce.
Wałkujemy ciasto na grubośc ok. 0,5cm i wykrawamy pierniczki. Pierniczki można udekorowac posypkami przed włożeniem do pieca.
Pieczemy w temp. 180 C ok. 10 - 15 minut.
Gotowe pierniczki ozdabiamy lukrem, czekoladą, w zależności od polotu :)