pierniczki

pierniczki
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: tota
wspaniale miekkie pierniczki. Dlugo szukalam takiego przepisu, Przepis wyszperany na forum gazety

Składniki

Przygotowanie

  1. Masło rozpuścić z cukrem i miodem., wystudzić. Mąkę przesiać z kakao i sodą. Dodać żółtka i przyprawę do piernika, dokładnie wymieszać. Do masy dodawać powoli śmietanę, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Zagnieść

  2. Rozwałkować (ok 6 mm) i wykrawać pierniczki. Piec 10 min w temperaturze 180 st. C

Komentarze do przepisu (6)

irma 05 grudnia 2011
Czy pierniczki nadają się od razu do jedzenia, czy muszą poleżeć, aby zmiękły i ile wychodzi sztuk z podanych... Czytaj całość »
Czy pierniczki nadają się od razu do jedzenia, czy muszą poleżeć, aby zmiękły i ile wychodzi sztuk z podanych proporcji. Pozdrawiam.
tota 05 grudnia 2011
Zaraz po upieczeniu byly mieciutkie, potem nieco stwardnialy ale nastepnego dnia byly znow miekkie. Niestety nie... Czytaj całość »
Zaraz po upieczeniu byly mieciutkie, potem nieco stwardnialy ale nastepnego dnia byly znow miekkie. Niestety nie liczylam ile sztuk wyszlo, zwlaszcza, ze te moje dzwonki sa bardzo duze. Z polowy porcji wyszlo mi 3, 5 blachy ciastek
cocoblame 12 grudnia 2011
Jaka śliczna dekoracja! Aż szkoda jeść takiego ładnego piernika:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki