Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe na święta,pachnące bardzo łatwe w przygotowaniu
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 274
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 274
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Składniki
Mąkę, cukier, sodę i żółtka zagnieść. Dodać miód, sodę, i cynamon (lub przyprawę korzenną). Zagniatać dalej aż do całkowitego połączenia.
Zagniecione ciasto przykryć ścierką i zostawić na noc aby dojrzało (nie wstawiać do lodówki).
Na drugi dzień ciasto wałkujemy, wycinamy, smarujemy jajkiem i pieczemy w 180 stopniach przez około 15-20 minut. Smacznego