Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieguskowy wieniec"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Masło rozpuść w garnku, odstaw do wystudzenia. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec dodając stopniowo cukier. Wlej do nich masło, przesiej mąkę i proszek do pieczenia oraz mak. Wszystko wymieszaj, wlej do natłuszczonej foremki z kominem, piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C.
Czekoladę rozpuść w garnku, nie dopuszczając do zagotowania. Przestudź. Śmietankę ubij na sztywno, wlewaj powoli czekoladę, zmiksuj. Wystudzone ciasto wyjmij z formy, przekrój wzdłuż na pół, przełóż kremem.
Czekoladę na polewę podgrzej w rondlu, dodaj mleko, wymieszaj, polej ciasto. Na tarce zetrzyj mleczną czekoladę, posyp wierzch.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień