Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam osoby, która nie lubi słynnych piegusków. Kruche, z rozpływającą się w ustach czekoladą. Hmmm… pycha. Jednak te domowe smakują o niebo lepiej. Wykonanie ich nie zajmuje wiele czasu wystarczy zmiksować ze sobą wszystkie składniki i już po chwili można cieszyć się smakiem domowych słodkości.
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 102
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 738
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 824
Polecam.
Odsłon: 573
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 474
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 102
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 738
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 824
Polecam.
Odsłon: 573
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 474
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy jajka i jeszcze chwilę miksujemy aż do połączenia składników. Kiedy masa jest gładka dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Czekoladę siekamy na grubsze kawałki, dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Łyżeczką wykładamy niewielkie porcje ciasta w ok 5 cm odstępach. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º i pieczemy ok 15 minut. Ciasteczka tuz po upieczeniu są dość miękkie dlatego przed zdjęciem.ich z blaszki musimy poczekać aż nieco przestygną.