Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto z makiem z kremem z kaszy manny o smaku migdałowym
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4782
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 219
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4782
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 219
Składniki
Ciasto: Utrzeć margarynę z cukrem, dodać jajka i po kolei resztę składników. Piec w temp. 180 stopni 30-35 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem.
Wkład kokosowy: Ubić białka, dodać cukier, na końcu wiórki i wymieszać delikatnie łyżką. Piec na złoty kolor.
Krem z manny: Mleko zagotować z cukrem waniliowym, dodać kaszę, zagotować i wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać wystudzoną mannę, a na końcu jajko i aromat.
Polewa: rozpuścić masło, dodać posiekaną czekoladę, podgrzewać do rozpuszczenia czekolady.
Ciasto po wystudzeniu przeciąć na 2 placki, nasączyć herbatą. Połowę kremu wyłożyć na 1 placek, przykryć wkładem kokosowym, posmarować resztą kremu, przykryć 2 plackiem, polać polewą. Schłodzić.