Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka którą można zrobić w expresowym czasie :) Także idealnie kiedy mamy niezapowiedzianych gości.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 175
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 175
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli a pod koniec miksowania dodajemy cukier puder.
Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy cały czas miksując. Dodajemy mak oraz cukier wanilinowy, aromat i krótko miksujemy.
Masę przelewamy do keksówki natłuszczonej i obsypanej mąką. Pieczemy w temperaturze 185 stopni przez 40 min. Do tzw. suchego patyczka.
Kiedy ciasto ostygnie w kąpieli wodnej roztapiamy białą czekoladę z dwoma łyżkami mleka i rozsmarowujemy na cieście. Delikatnie posypując wierzch makiem.