Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy do przygotowania, tani placek, który pozwoli nam wykorzystać zalegające w lodówce białka.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 181
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 181
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem i dodać pozostałe suche składniki. Margarynę rozpuścić, ostudzić. Białka ubić mikserem na sztywno. W trakcie ubijania (na najmniejszych obrotach) dodawać sypkie składniki, startą skórkę z cytryny i na koniec powoli wlewać margarynę. Ciasto wlać do keksówki. Piec w około 45min w 180 st. Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem lub zrobić polewę.