Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piegus ze śliwkami"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 413
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11731
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 78
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 413
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11731
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 78
Składniki
Do rondelka wsyp cukier, cukier waniliowy, mak. Włóż masło. Podgrzewaj , aż masło i cukier się stopią. Ostudź masę. Śliwki umyj, osusz i usuń pestki.
Do masy maślanej wbij jajka, wsyp mąkę oraz sodę. Wszystkie miksuj przez kilka minut, aż powstanie gładkie ciasto. Blaszkę keksówkę posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Wlej ciasto. Na wierzchu rozłóż połówki śliwek. Piecz ok 35-40 min w temp.180°C.Upieczony placek posyp cukrem pudrem.
Czas: około 1 godzinyŹródło: Dobry Tydzień