Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczony boczek"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 150
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 447
Polecam.
Odsłon: 618
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 150
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 447
Polecam.
Odsłon: 618
Składniki
Czas: ok. 90 minut. Poziom: Łatwy. Porcje: 22. 370 kcal/porcja.
Wymieszaj marynaty: musztardę, zmiażdżony czosnek, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, sól, pieprz.
Boczek posmaruj dokładnie marynatą z każdej strony. Zroluj mięso i zwiąż je grubą nicią. Wstaw do lodówki na całą noc.
Brytfankę skrop olejem i włóż boczek. 4. Wstaw pieczeń do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C. Po 30 minutach zalej pieczeń bulionem i dalej piecz około 40 minut.Źródło: Tele Tydzień