Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczonka z kiełbaską i serem"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Składniki
Włóż kiełbaski do nagrzanego do 180 st. C piekarnika. Piecz je przez 10 minut. W tym czasie wrzuć do wrzątku makaron, po 4 minutach dodaj do niego groszek i kalafior. Gotuj jeszcze 2 minuty. Uważaj, by nie rozgotować warzyw z makaronem! Odcedź i przełóż na patelnię.
Dodaj do makaronowo-warzywnej mieszanki na patelni kiełbaski, kremowy serek i połowę parmezanu. Wymieszaj. Podziel całość równo na 4 małe foremki.
Wierzch posyp pozostałym parmezanem i tartą bułką. Przenieś naczynia do piekarnika i piecz 10 minut w 180-200 st. C. Możesz podawać z ugotowaną zieloną fasolką.
Czas przygotowania: 30 minut, 409 kcal, cena porcji: ok. 4 zł, dla 4 osób.Źródło: Olivia