Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone ziemniaki"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ziemniaki umyj, osusz, ponakłuwaj widelcem i owiń w folię aluminiową.
Piecz 45 minut w piekarniku rozgrzanym do w 200°C. Przestudź, przekrój wzdłuż i wydrąż środek.
Na łyżce oleju podsmaż poszatkowaną cebulę, pokrojonego w plasterki kabanosa i papryki w paskach.
Brokuł podziel na różyczki (kilka zostaw do dekoracji) i zblanszuj w osolonym wrzątku.
Posiekaj go i połącz z warzywami na patelni. Wymieszaj całość razem z łyżką koncentratu pomidorowego, solą i pieprzem.
Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 180°C. Nałóż farsz do wydrążonych ziemniaków i zapiekaj 15 minut.
Gotowe rozłóż na sałacie. Udekoruj gałązkami koperku, brokułem i pomidorkami.
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Super TV