Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone warzywa z miodem"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 35
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 121
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 35
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 121
Składniki
Umyj ziemniaki, cukinie i buraki. Obierz i i pokrój je w grube plastry lub ósemki.
Umyj papryczkę chili, usuń nasiona i pokrój w cieniutkie plastry.
Przekrój dynię na pół. Usuń pestki, a miąższ pokrój w nieduże kawałki.
Pokrój cebule w ćwiartki.
Umyj pomidory, pokrój na duże kawałki i usuń nasiona.
Nalej na blachę kilka łyżek oliwy i ułóż na niej warzywa. Posyp je solą i pieprzem, skrop octem winnym i polej sokiem z limonki. Potrząśnij kilka razy blachą, aby warzywa zostały równomiernie pokryte oliwą. Dodaj nieobrany ząbek czosnku.
Połóż na warzywach pokrojony lub pokruszony ser i polej je miodem. Posyp natką.
8. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C i piecz warzywa około godziny, aż będą miękkie i się dobrze zarumienią.Źródło: Tele Tydzień