Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie znacie, to koniecznie musicie spróbować pieczonych soczystych śliwek pod złocistą i chrupką maślaną kruszonką. To deser, który eksploduje feerią smaków, choć ilość użytych do jego przygotowania składników jest minimalna. Wykonanie zajmuje nie więcej niż pół godziny, a doznania smakowe są fantastyczne. Pod kruszonką z powodzeniem możecie także zapiekać jabłka czy gruszki, wyjdą równie pyszne. Wyśmienicie komponuje się z lodami waniliowymi i sprawdzi się na dobry początek dnia lub jego zakończenie na świeżym powietrzu. W tej postaci na pewno zasmakuje także dzieciom, które nie przepadają za owocami. Koniecznie upieczcie!
Polecam.
Odsłon: 110
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 24
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 530
Polecam.
Odsłon: 110
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 24
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 530
Składniki
Silikonową formę do pieczenia keksa lub chleba natłuścić 1 łyżką masła i posypać 1 łyżką mąki. Wsypać śliwki oraz obraną i pokrojoną w plastry brzoskwinię. Zasypać cynamonem w ilości, jaką uznacie za stosowne (u mnie to 1 łyżka).
Do miski wkroić kawałki chłodnego masła, wsypać mąkę i cukier, wyrabiać dłonią kruszonkę. Nie zagniatać, tylko kruszyć i łączyć masę między palcami. Wysypać całość na owoce.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na 20 - 25 minut, wyciągnąć, kiedy wierch będzie złoty.
Serwować na ciepło z lodami waniliowymi lub innymi ulubionymi.